Op korte termijn weer noodopvang in evenementenhal Oostrum

Burgemeester Michiel Uitdehaag van Venray heeft besloten de evenementenhal in Oostrum weer in te laten richten als noodopvangvoorziening vanwege de opvangcrisis. Hij nam dit besluit na een brandbrief van staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Eric van de Burg, aan de Commissaris van de Koning in Limburg, Emile Roemer. Die deed vervolgens een dringende oproep aan de Limburgse burgemeesters om gehoor te geven aan de oproep. Wanneer de locatie zijn deuren weer opent, is nog onduidelijk en hangt af van de snelheid waarmee de locatie ingericht kan worden.

College Venray stopt zoektocht naar locatie asielzoekerscentrum

Omdat er een noodopvang wordt geopend, zoekt het college nu niet verder naar een locatie voor een asielzoekerscentrum. Als er in de toekomst een moment komt om opnieuw een asielzoekerscentrum te overwegen, communiceren we daarover. De burgemeester heeft de steun van het voltallige college en heeft zijn besluit toegelicht aan de gemeenteraad.

De evenementenhal

In de evenementenhal komen maximaal 350 asielzoekers. In principe voor twee jaar; een verlenging is mogelijk. De asielzoekers zijn, net als de vorige keer, alleenstaande, meerderjarige mannen. Anders dan de vorige keer, kunnen deze asielzoekers een BSN-registratie krijgen waarmee ze kunnen werken. Daarmee neemt de kans toe op een nuttige dagbesteding voor deze groep en biedt dit voor ondernemers kansen in de krapte op de arbeidsmarkt. Tussen april 2022 en juli 2023 deed de evenementenhal ook al dienst als noodopvanglocatie.

Vervolg

Zodra er meer bekend is over de noodopvang en het proces wordt hier zorgvuldig over gecommuniceerd. Net als de vorige keer, blijven we in contact met de buurt en nemen we suggesties mee. Indien er vragen zijn kunt u contact opnemen via noodopvang@venray.nl.

Categories:

Tags: